Geneeskracht

Onze geneeskracht doet altijd zijn uiterste best ons beter te maken. Het kiest hiervoor de best mogelijke manier en deze is voor iedereen anders. Dit zie je terug in ons ziek zijn; dat zijn wij namelijk allemaal op onze eigen manier. Gelukkig word je meestal weer beter. 

Lichamelijk maakt je geneeskracht je bijvoorbeeld moe, zodat je gaat rusten en je lichaam kan bijtanken. Soms maakt je geneeskracht je hongerig, zodat je meer voedingsstoffen neemt die nodig zijn om je sterker te maken. Een forse verkoudheid kan jouw oplossing zijn om afvalstoffen via je neus uit te snuiten, zodat je lichaam schoner wordt.

Onze geneeskracht houdt ook onze geest gezond. Als je erg verdrietig bent, zorgen je tranen ervoor dat anderen je verdriet zien en je kunnen troosten. Als je gekwetst bent, zorgt je ongenoegen dat je aan een oplossing gaat werken. Soms zijn de omstandigheden echter zo zwaar dat je geneeskracht te zwak is om je beter te maken, bijvoorbeeld een zwaar ongeval, overbelasting na te zwaar tillen, te veel stress op je werk of het verlies van een dierbare. Ook je zwakke plekken kunnen ervoor zorgen dat je steeds ziek wordt, zoals een hardnekkige verkoudheid, te lichte slaap waardoor je moe blijft, voortdurende teleurstellingen, nervositeit of angst. Als je geneeskracht niet meer goed in staat is om je gezond te houden is de interne balans verstoord.

Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die zich ten doel stelt met natuurlijke middelen je eigen geneeskracht zo te versterken en te stimuleren dat het gezonde evenwicht hersteld wordt en de klachten verdwijnen.